Kärlek är stort!

Det är mycket känslor i omlopp nu!!! Det vibrerar i väggarna och allt är lite surrialistiskt. Härligt! Det är positiva känslor, glada och kärleksfulla! Lite som det var förut. Alla är sådär snygga och mysiga, riktigt läckra och välskapta. Men trots att allt nästan känns som vanligt, att världsordningen näst intill är återställd ,så saknas det fortfarande något... Kan inte sätta fingret på det riktigt, men det känns som om det är något välsvarvat, småbröstat, vältränat, nästan som om det vore tappat framför en vagn liksom... Hjälp mig, vad är det vi saknar???

Kommentarer
Postat av: M

En fjällämmel?

Fjällämmeln (Lemmus lemmus) är en art i gnagarfamiljen råttdjur. Den förekommer vanligen i öppna fjällområden, men kan även påträffas i björk- och videskog. Fjällämmeln är 12-15 centimeter lång; pälsen är gulaktig på undersidan, svart på ovansidan och rödbrun på sidorna. Den huvudsakliga födan utgörs av gräs och starr.



Fjällämmeln kan (vid god födotillgång) få 4-5 kullar med 3-6 ungar i varje kull. Fjällämmeln kan vara könsmogen redan vid tjugo dagars ålder, upp till ett år.

Källa: wikipedia

2008-08-19 @ 20:42:05
Postat av: M

Könsmogen redan vid tjugo dagars ålder! God damn vilken kåt liten rackare!

2008-08-19 @ 20:43:41
Postat av: U

Tack M för ditt fina inlägg, jag tror att vi kanske är på rätt spår... Det vi saknar är definitivt könsmoget, det tror jag i alla fall. Jag tror inte riktigt på lämmeln, jag har en känsla av att det är något mindre... Kan hända det är en sk mångfoting (Myriapoda, marklevande leddjur med långsträckt kropp och har från 8 upp till 375 par ben. Dock kan mycket unga exemplar ha färre ben. De hittas främst under stenar och bråte på marken. Det finns omkring 15 000 arter av mångfotingar, varav cirka 11 000 är dubbelfotingar. I Sverige har 94 arter påträffats. Fakta hämtat ur Wikipedia)?! Om det är en mångfoting, är det då en av de 94 svenska arterna eller är det en utländsk variant? När blir mångfotingar könsmogna..? Tacksam för svar!

2008-08-20 @ 09:34:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0